Jandarmii argeșeni - alături de cetățeni în minivacanța de Paște

Print

De Paste, Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș va intensifica măsurile și acțiunile specifice de asigurare a ordinii publice și siguranței cetățenilor, urmărindu-se prevenirea faptelor antisociale, a celor care aduc atingere normelor de conviețuire socială, precum furturile, consumul de băuturi alcoolice în loc public, cerșetoria ori alte acte de acest gen.

De asemenea în această perioadă jandarmii din cadrul posturilor montane vor fi la datorie pentru menținerea unui climat de ordine și liniște publică, prevenirea și combaterea infracțiunilor, îndrumarea și informarea turiștilor aflați pe traseele montane, precum și salvarea și evacuarea turiștilor aflați în dificultate. Pentru asigurarea liniștii și siguranței, precum și pentru evitarea unor situații conflictuale ce ar putea tulbura ordinea publică, în special în apropierea lăcaşurilor de cult, argeşenilor le este recomandat să adopte un comportament civilizat și respectuos față de ceilalți, să evite implicarea în conflicte de orice natură  și să supravegheze cu atenție copii.

Pentru iubitorii de munte, jandarmii recomanda să nu se aventureze pe traseele montane fără echipament adecvat, să se informeze asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă, să nu consume băuturi alcoolice și să pornească în drumeții. Totodată, aceștia nu trebuie să recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor. De asemenea, cetățenilor le recomanda să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate patrule de jandarmerie de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranța publică sau se află într-o stare de pericol. Reamintim faptul că persoanele cu deficienţe de auz sau de vorbire pot să trimită S.M.S. la numărul unic de urgenţă 113.