O ELEVA DE 16 ANI DIN JUDETUL ARGES A AJUNS AZI NOAPTE, IN STARE GRAVA LA SPITALUL MATEI BALS DIN BUCURESTI CU SUSPICIUNEA DE MENINGITA.

Un nou caz de meningită în județul Argeș. De această dată, este vorba despre o elevă, în vârstă de 16 ani, de la Colegiul Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu”, din Pitești.

Potrivit primelor informații, fata este din comuna Bradu, iar noaptea trecută a ajuns la LA SECTIA DE Boli Infecțioase,A SPITALULUI DE PEDIATRIE CU STARE GENERala modificata, acuzand dureri abdominale si vărsături. Potrivit purtatorului de cuvând al Spitalului de pediatrie din Pitesti, Adina Enescu, seara adolescenta a facut febră și frisoane, iar medicii au suspectat că ar avea meningita. Ca urmare, au decis transferul fetei la spitalul Matei Bals din București pentru investigații și tratament.   

Astăzi reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș au prevelat probe de la colegii fetei care învață la  Colegiul Național Zinca Golescu  și de la familie .

Este cel de al treilea caz de meningită din Argeș din ultima lună. Alte doua cazuri  au fost înregistrate in luna aprilie,  dar în ambele situații a fost vorba  de meningită virală si  nu de o  forma severă a afecțiunii, și anume meningita meningococică.