Robert Tudorache: “Felicitări angajaților Fabricii de Combustibil Nuclear Pitești!”

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, piteșteanul Robert Tudorache (membru ALDE) le transmite felicitări angajaților FCN Pitești pentru realizarea fasciculului de combustibil nuclear cu numărul 190.000. Aceste fascicule sunt folosite în principal de centrala nucleară de la Cernavodă. Tudorache este impresionat în special de faptul că jumătate dintre angajații FCN Pitești sunt noi în meserie.

“Felicitări angajaților și conducerii Fabricii de Combustibil Nuclear( FCN Pitești), sucursală în cadrul SN NUCLEARELECTRICA S.A. pentru realizarea în data de 10.06.2019 a fasciculului de combustibil nuclear cu nr. 190.000. Un lucru important de remarcat, este faptul ca la aceste rezultate au contribuit toti angajatii Fabricii de Combustibil Nucler, avand in vedere ca aproximativ 50 % din salariati sunt noi angajati.

Prin combustibilul nuclear produs la FCN Piteşti şi folosit în cele două unități nucleare de la Cernavodǎ, S.N. Nucleaelectrica SA asigurǎ cca. 20% din producţia totalǎ de electricitate a ţǎrii. Utilizrea celor 190.000 de fascicule de combustibil nuclear produce o cantitate de energie de 212 Twh. Aceeași cantitate de energie electrică poate fi obținută în centralele clasice prin arderea a 422 milioane de tone cărbune brun, 211 milioane tone huilă energetică sau 60 milioane de tone de păcură.

Anual, centrala nucleara de la Cernavoda consuma aproximativ 10.000 fascicule de combustibil nuclear produse de FCN Pitesti. Din punct de vedere calitativ si al rezultatelor aferente procesului de productie, FCN Pitesti inregistreaza o rata de defectare a fasciculelor de combustibil mult sub limita admisa de Autoritatea de Proiectare a Sistemului CANDU, fapt confirmat de datele de operare si productie ale CNE Cernavoda, beneficiarul direct al productiei de la FCN Pitesti”, a transmis Robert Tudorache.