Pesta porcină a ajuns în Bascov! Zonă de protecție și în Băbana și Drăganu!

După cazurile de pestă procină din comuna Priboieni, iată că virusul a ajuns și lângă Pitești, în comuna Bascov. Prefectura Argeș a anunțat că ieri a fost confirmată prezența virusului PPA la un porc din satul Mica. A fost deja delimitată o zonă de protecție pe o rază de 3 km (Mica, Valea Ursului, Glîmbocu, Brăileni și Prislopu Mic) din 3 comune: Bascov, Băbana și Drăganu. A fost instaurată și o zonă de supraveghere, ep o rază de 10 km, în comunele Bascov, Băbana, Budeasa, Mărăcineni, Merișani, Cocu, Poiana lacului, Moșoaia și în municipiul Pitești. 

Au fost luate toate măsurile specifice în gospodăria afectată şi în localităţile aflate în zonele de protecţie şi de supraveghere.

Transportul şi comerţul în zone neautorizate cu porci vii, carne sau produse din carne sau care provin din zonele de protecţie şi supraveghere sunt interzise în această perioadă. Nu se vor organiza târguri şi expoziţii de păsări şi animale pe teritoriul localităţii Bascov.

Pentru prevenirea răspândirii bolii, se vor efectua verificări de către poliţişti, efective de jandarmi şi angajaţi ai DSVSA Argeş. Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţilor publice locale. Instituţia Prefectului face un apel către argeşeni să trateze cu responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virsului PPA şi recomandă să respecte cu stricteţe toate măsurile impuse de autorităţile competente.