Primii țăruși de pe autostrada Pitești-Sibiu! Timid, începe proiectarea

Pe secțiunea 1 a autostrăzii Pitești-Sibiu s-au bătut în pământ primii țăruși. Aceștia nu semnalizează însă începerea unor lucrări de construcție, ci doar începerea proiectării. Asociația Pro Infrastructura susține că este vorba despre montarea unor țăruși topografici lângă nodul rutier Sibiu.

"Nu sunt spectaculoase, dar fotografiile atașate demonstrează că Autostrada A1 Sibiu – Pitești a început... pe hârtie deocamdată! În poze vedeți țăruși topografici în zona nodului rutier Sibiu, semn că perioada de proiectare este în desfășurare", anunţă Asociaţia Pro Infrastructură (API).

Reprezentanţii API subliniază că este vorba despre 13,17 km între Sibiu și Boița. Contractul a fost semnat în 14.04.2019 cu austriecii de la Porr pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA.

"Scriptic, proiectul tehnic trebuie predat în 12 luni, dar antreprenorul este capabil să îl livreze mai repede. Sperăm să vedem și utilaje la lucru spre sfârșitul acestui an: organizare de șantier, decopertări, depozite materiale, poate piloți forați la structurile majore. Termenul de execuție este de 3 ani", adaugă API. Reprezentanţii Asociaţiei solicită responsabililor din Guvern să adopte HG-ul de exproprieri, pas birocratic esențial în demararea la timp a lucrărilor în teren.