Guvernul a alocat încă 1,6 miliarde lei pentru restituirea taxelor auto și a dobânzilor

Deși termenul legal, 31 iunie 2019, de restituire a taxelor auto încasate în perioada 2007-2017 a fost depășit, Guvernul a aprobat azi o rectificare bugetară a Fondului pentru Mediu pentru înapoierea banilor tuturor acelora care au solicitat restituirea taxei.  Deși mulți români au primit banii pe taxă, nu au încasat și dobânda legală, de 0,02%/zi. 

Astfel, în ședința de Guvern de azi, Executivul a aprobat o “HOTĂRÂRE pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu, rectificat”. Prin aceasta, se acordă Fondului pentru Mediu suma de 1,64 miliarde lei, care va fi folosită pentru restituirea taxelor auto și se va reflecta în execuție, pe venituri, cu semnul minus din contul unde au fost încasate taxele.

Tot astăzi ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, declarase că “90% din sumele datorate au fost restituite", iar cei care nu și-au primit încă banii vor fi despăgubiți “în câteva zile”. Nu a vorbit însă și despre situația dobânzilor.

“Astăzi, avem ultima rectificare pentru suplimentarea bugetului AFM. Aşa, vedeţi cum Guvernul României s-a ţinut de promisiunea pe care a făcut-o în 2017, atunci când am atacat o problemă extrem de sensibilă, pentru că suma era foarte mare şi de care depindeau foarte, foarte mulţi români. Imediat ce banii vor intra în bugetul AFM, taxa auto va fi restituită în câteva zile. În prezent, aproximativ 90% din sumele datorate au fost restituite", a spus Gavrilescu.