Primarul din Ungheni se întoarce pe funcție după ce Prefectura a pierdut procesul cu edilul

Tribunalul Argeş a admis cererea primarului Iulian Miu de la Ungheni privind suspendarea ordinului prefectului de Argeş, ordin care l-a lăsat fără funcţie din luna mai. După decizia de joi, 11 iulie, Miu revine în funcţia de primar al comunei Ungheni. Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Primarul Iulian Miu a fost declarat incompatibil de ANI în anul 2015 pentru că în perioada 24 iunie 2008 – 31 august 2012, a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale ”Tudor Cornel” din localitate. Procesul s-a judecat pentru început la Curtea de Apel Piteşti, unde primarul Miu a câştigat după ce instanţa a anulat raportul ANI.

Sentinţa a fost atacată de ANI la ÎCCJ. Procesul s-a mutat la Curtea Supremă şi a durat aproximativ doi ani. În cele din urmă, a fost admis recursul ANI, iar primarul din Ungheni a trebuit să plece acasă după ce prefectul a emis un ordin de demitere din funcţie, respectânt legea în vigoare și hotărârea judecătorească. Acum, tot judecătorii l-au repus pe postul de primar.