Theo Nicolescu, fostul asociat al lui Perianu, află azi câți ani de pușcărie va face

Instanţa supremă a finalizat la finalul lunii septembrie dezbaterea apelurilor din dosarul ANRP în care fostul deputat argeșean Theodor Nicolescu a fost condamnat la o pedeapsă de 9,4 ani de închisoare. Nicolescu este fostul asociat al avocatului Radu Perianu, încă membru în PNL Pitești. ICCJ a amânat pronunţarea pentru azi şi urmează să stabilească un verdict definitiv în acest caz.

În acest dosar răspund în faţa justiţiei fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, fostul şef al ANI, Horia Georgescu, fostul vicepreședinte al Autorităţii, Ingrid Mocanu dar şi alte persoane. În acest caz Curtea de Apel Bucureşti a stabilit în februarie 2018 condamnarea fostului deputat la nouă ani şi patru luni de închisoare cu executare, a fostului președinte al ANRP, Ingrid Zaroour, la 2 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 5 ani, a fostului vicepreședinte ANRP Mihnea-Remus Iuoraș, la 4 ani si 6 luni de închisoare.

Alți foşti vicepreşedinţi ai ANRP au fost condamnataţi în acest caz, respectiv, Ingrid Mocanu, a primit 4 ani de închisoare, Remus-Virgil Baciu, 6 ani și 4 luni închisoare, fostul sef al ANI, Horia Georgescu 4 ani de închisoare, fostul deputat Attila-Gabor Marko: 5 ani de închisoare.