Primăria Pitești taie copacii din oraș, iar Salpitflor face importuri deși are pepinierele pline

Ceva este foarte putred și la Primăria Pitești și Salpitflor SA, societatea aflată sub autoritatea Consiliului Local care are rolul de a întreține spațiile verzi. Cât de bine sunt întreținute poate vedea orice piteștean, dar nu a explicat până acum cu ce semai ocupă această societate. Dacă primăria pare a nu avea niciun interes să deranjeze somnul dulce al celor din conducerea Salpitflor, iată că un lider de sindicat vine cu informații care pun șefii într-un con de suspiciune.

Liliana Târcomnicu este liderul sindicatului Salpitflor, dar are în spate o carieră de 30 de ani ca inginer horticol, și nu unul oarecare, ci un inginer extrem de bine pregătit și care a demonstrat acest lucru cu prisosință. Șeful de secție al  societății, care ar trebui să ne asigure spații verzi cum scrie la carte,  este tot un inginer,  însă nu unul cu experiență așa v-ați fi imaginat, ci unul care abia ce și-a terminat studiile și pe nici pe alea complet. Liderul de sindicat s-a săturat să vadă plantele din pepinierele Salpitflor lăsate de izbeliște de șeful de secție care preferă să importe copaci. Și activitatea pepinierelor, dar și importul de copaci sunt plătite din bani publici și cineva din primărie ar trebui să vadă de ce a ales importul în dauna puieților din pepiniere. Cine are de câștigat de pe urma acestor manevre? Piteșteanul cu singuranță, nu.

Primăria Pitești tace înșă mâlc, deși la mijloc sunt banii piteștenilor. Șeful de secție, Dan Alexandru Vărzaru  acuzat de lidera de sindicat Liliana Țârcomnicu, a găsit de cuviință să ia măsuri pentru înlăturarea celei care a descoperit și făcut publice importurile de la Salpitflor. De ce importă copaci când chiar viceprimarul Apostoliceanu arunca, mai în glumă mai în serios, ca soluție pentru eradicarea insectelor care au năpădit tot anul casele piteștenilor, tăierea platanilor și înlocuirea lor cu copaci indigeni. De ce nu mai sunt buni  puieții din cele trei pepiniere ale Salpitflor?