Ministrul de Interne: Dispar posturi de conducere foarte bine plătite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, consideră că o reorganizare a MAI va eficientiza activitatea acestei instituţii şi se va face economie prin reduceriea anumitor posturi de conducere, cu salarii foarte mari.

"Pot să spun despre ce am discutat cu Jandarmeria, care este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale, având în vedere faptul că va fi mai eficientă comunicarea, tot ceea ce ţine de organizare şi de acţiunile operative. Pentru minister va fi bine, pentru că se reduc anumite posturi de conducere, cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea poliţiştilor sau modernizarea unor dotări", a declarat Vela, luni, în faţa sediului MAI.

El a precizat că principiul aceste eficientizări este strâns legat de faptul că "cetăţenii trebuie să simtă că Ministerul Afacerilor Interne este alături de ei, să-l aprecieze şi MAI să crească de la 30% la cât mai mult, pentru că MAI, dincolo de a fi o instituţie, este o necesitate pentru toţi românii".

Vela a exemplificat şi a spus că săptămâna trecută a discutat despre programarea bugetară, fiind foarte greu să se comunice cu 40 de directori economici de la direcţiile din ţară.