Ministrul Sănătății a numit președintele interimar al Agenției Naționale a Medicamentului

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a numit-o astăzi pe Roxana Stroe în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România. Instituția a rămas fără președinte săptămâna trecută, când lui Marius Daniel Șișu i-a încetat detașarea în funcție.

Roxana Stroe va exercita această funcţie cu caracter temporar, până la organizarea concursului de ocupare a funcţiei de preşedinte sau revocare, conform legislaţiei în vigoare. Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinică şi lucrează în cadrul ANMDMR de la sfarsitul anului 2010. În prezent ocupă functia de coordonator al Directiei Farmacovigilentă şi Managementul Riscului.

Pe perioada mandatului temporar, va avea în atribuţii realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, dar şi organizarea strategiei pentru desfăşurarea în mod transparent şi corect a concursurilor de preşedinte şi vicepreşedinte pentru această instituţii. Ministrul Sănătăţii i-a solicitat noului preşedinte ANMDMR ca metodologia de concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere ale acestei instituţii să fie validată cu reputaţi specialişti din domeniu.