Guvernul încalcă din nou Constituția. Avocatul Poporului a sesizat pentru a doua oară în ultimele două zile Curtea Constituțională

Se întâmplă lucruri extrem de grave pentru democrația, și așa originală, din România. Noul guvern, dar și președintele, încalcă articole importante din Consituție și din păcate doar Avocatul Poporului se sesizează. A fost făcută o nouă sesizare către Curtea Constituțională cu privire la Ordonanța de Guvern privind modalitatea de organizare a alegerilor pentru Parlamentul României. Până acum niciun partid nu a îndrăznit să încalce Constituția cu un așa libertinaj. PNL pune în pericol democrația din România pentru care  românii au murit în decembrie 89.

Avocatul Poporului a arătat Curții Constituționale că, potrivit Constituției, organizarea alegerilor pentru Parlament nu se poate face prin ordonanță de urgență, mai ales că OUG 26/2020 aduce modificări și drepturilor electorale. Pe scurt, niciun partid nu poate să legifereze prin orodonanțe de urgență drepturilor cetățenilor tocmai pentru că acest lucru aduce atingere gravă democrației. Este a doua sesizare a Avocatului Poporului în ultimele două zile ceea ce ar trebui să stârnească îngrijorare atât în rândul celorlalți politicieni, cât și în rândul populației, căci este vorba despre încalcarea unor articole din Constituție care aduce atingere drepturilor și libertăților omului.