Firma de asigurări CertAsig a rămas fără autorizație de funcționare . Firma este în insolvență

Print

Dacă aveți asigurări la CertAsig luati-vă măsuri de precauție, căci ASF i-a retras autorizația de funcționare ca urmare a constatării stării de insolvență.

Asigurătorul trebuie să notifice clienții cu privire la posibilitatea acestora de a denunța contractele și de a-și recupera primele de asigurare achitate. Contractele nedenunțate sunt valabile până la data expirării.

Orice asigurat poate solicita deschiderea dosarului de daună la asigurator dacă invocă un drept de creanță împotriva companiei, după prodocerea unor riscuri cuprinse în poliță, între data retragerii autorizației de funcționare și cea a denunțării contractelor.

Într-o perioadă de 30 de zile după rămânarea definitivă a hotărârii judecătorești pentru declararea falimentului, Certasig trebui să predea evidențele complete ale dosarelor de daună, evidențele tehnico-operative și contabile aferente acestor dosare către Fondul de Garantare a Asiguraților în scopul publicăii listei creditorilor. 

Protejarea creditorilor de asigurări și urmările insolvenței unei companii revine FGA, în limita plafonului de 450.000 lei/asigurat.