Prefectul Soare: “Ce vreți să sugerați? Că în Argeș nu trebuie să avem spații de carantină?”

După cum era de așteptat, primarul comunei Nucșoara, Ion Cojocaru, a vorbit azi în ședința Colegiului Prefectural despre tabăra transformată în spațiu de carantină, care a provocat nemulțumirea localnicilor. Acesta i s-a adresat prefectului Emaneul Soare, care a făcut săptămâna aceasta publică informația că acolo este un spațiu de carantină.

“Credeți că 7-10 locuri vor asigura necesarul, în timp, dacă va veni o pandemie? Hai să găsim o locație de minim 1000 de locuri. Trebuie să comunicați cu noi, iar noi putem să le explicăm cetățenilor să aibă răbdare”, a spus primarul comunei Nucșoara.

Replica prefectului a îndemnat la responsabiliate și la calm.

“Ce vreți să sugerați? Că la nivelul Argeșului nu trebuie să avem spații de carantină? Trebuie să fim responsabili și solidari. Aceste spații trebuie să fie undeva, pe teritoriul unor UAT-uri. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă nu aveam aceste spații. Este o situație nouă, cu care România nu s-a mai confruntat. Suntem în discuții să extindem aceste locații, să avem toate condițiile pentru ca virusul fie să nu ajungă în Argeș, fie ca răspândirea sa să fie limitată”, i-a răspuns primarului prefectul Soare.

Andri Irimia