Toți parlamentarii PSD donează 50% din indemnizație

Primul gest de solidaritate cu populația din mediul politic vine din partea Partidului Social Democrat, care în ședința Comitetului Executiv al PSD s-a decis ca toți parlamentarii PSD să doneze 50% din indemnizație pentru achiziționarea de echipamente medicale. Este primul gest normal venit din lumea politică. Social democrații au menționat că se solidarizează cu toți cei aflați în linia I în acest război cu un inamic invizibil, dar extrem de agresiv pentru ca toate cadrele medicale să fie în afara pericolului de a se mai contamina. Din cauza lipsei unor măsuri care fi putut fi luate de la momentul în care Organizația Mondială a Sănătății a trimis alerte către Guvernul României, adică în luna ianuarie 2020, majoritatea unităților medicale nu dispune de kituri de testare pentru coronavirus.

Social democrații își arată îngrijorarea cu privire la lipsa de eficiență a măsurilor luate prin care oamenii au ieșit din carantină fără să li mai facă teste, lucru pe care îl consideră foarte grav.

Ca urmare, președintele PSD, Marcel Ciolacu a făcut apel la Guvern și la președintele Iohannis, din partea tututor primarilor și președinților de Consilii Județene, să trimită urgent teste pentru spitale.

Solicitarea social democraților este una mai mult decât pertinentă având în vedere rata de contaminare în rândul medicilor și riscul ca bolnavii să nu mai poatăfi tratați din lipsa de cadre medicale.