Donații vitale pentru spitalele din Argeș din partea fundației Gaudium

Fundația Gaudium a dat dovadă de o implicare totală în ceea ce privește furnizarea de echipamente de protecție, substanțe dezinfectante și materiale sanitare pentru spitalele din Argeș. În jurul apelului fundației s-au strâns oameni de afaceri din Argeș, dar și persoane fizice care au realizat că acum e momentul să dăm dovadă de solidaritate pentru binele nostru și al tuturor. De altfel, acțiunea fundației a avut ca primă măsură ajutorul oferit tuturor argeșenilor, căci trăim vremuri în care nimeni nu poate fi în siguranță dacă nu suntem toți în siguranță.

Astfel, Fundația Gaudium a reușit o adevărată performanță în materie de campanie umanitară, strângând peste 315 mii de lei, bani pe care i-a îndreptat către spitalele din Argeș sub formă de echipamente de protecție, materiale sanitare, tunel de dezinfecție, Argeșul devenind al treilea județ din țară care deține o astfel de instalație cu ultraviolete extrem de eficientă în acțiunile de dezinfecție.

Iată ce  spitale au primit și materialele deja donate conform datelor transmise de Fundația Gaudium

77.341 lei donație pentru Spitalul Mioveni

→ Astăzi, la Spitalul Mioveni, unitate COVID desemnată prin ordinul Ministerului Sănătății, au ajuns următoarele materiale și echipamente, în valoare de 77.341 lei:

Măști chirurgicale  - 1100 bucați
Măști FFP2 - 500 bucați
Combinezoane - 220 bucăți
Ochelari de protecție - 150 bucăți
Mânuși protecție - 3300 bucăți
Gel dezinfectant -  20 l

                                                                          ***

33.649 lei donație pentru Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean

→ Astăzi, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș, unitate suport pentru cazuri grave COVID desemnată prin ordinul Ministerului Sănătății, au ajuns următoarele materiale și echipamente, în valoare de 33.649 lei

Măști FFP2 – 300 bucați
Viziere - 40 bucați
Ochelari de protecție – 25 bucăți
Mânuși protecție – 3400 bucăți
Gel dezinfectant -  10 l
                                                                             ***

La toate cele două unități medicale de mai sus - dincolo de echipamentele și produsele menționate - fundația Gaudium a donat câte UN TUNEL DEZINFECTANT, un produs extrem de util pentru  protecția personalului medical.

                                                                               ***

PEDIATRIE. Reamintim, de asemenea, că săptămâna trecută, la Spitalul de Pediatrie Pitești, unitate suport COVID (pentru copii), desemnată prin ordinul Ministerului Sănătății au ajuns 15 seturi vizieră & combinezon.


SPITALUL CÂMPULUNG.
 De asemenea, luni,  un transport asemănător celor de astăzi, conținând echipamente și produse destinate protecției personalului medical, precum și un al treilea tunel de dezinfectare va pleca către Spitalul Municipal Câmpulung, unitate desemnată în această după-amiază ca spital COVID prin dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

Parte din aceste echipamente pot fi resterilizate și utilizate în multiple rânduri.
Altele au o durată de viață unică sau redusă, stabilită de producători. Necesarul pe durata pandemiei este, în mod evident, semnificativ mai mare, dar ne bazăm pe faptul că sistemul național de sănătate (prin DSP și DSU), autoritățile publice, spitalele in sine (prin bugetul propriu de achiziții),  alte organizații non-profit se vor alătura, în mod concret și eficient acestei lupte!

\V\aloarea totală a echipamentelor livrate astăzi, conform detalierii de mai sus, este 110.990 RON, dintr-un total de 315.235 RON, reprezentând totalul donațiilor întregistrate în cadrul campaniei ImpreunaPentruArges până la data prezentului comunicat. 

O altă sumă importantă din acest disponibil  este deja achitată pentru 2 două  aparate de tip life support (ventilatoare) care trebuie să ajungă în Argeș în perioada imediat următoare.

Fundația Gaudium e decisă să nu se oprească din acțiunea umanitară organizată exemplar într-un timp extrem de scurt. În numele tuturor argeșenilor, felicităm Fundația Gaudium și îi mulțumim! Nu uitați însă ca astfel de acțiuni sunt posibile doar cu participarea noastră, a tuturor. Ca urmare, vă rugăm să fim cât mai mulți în grupul celor care sunt Împreuna pentru Argeș