Drapel de 105 metri pe poarta eroului de 105 ani

Un gest impresionant și care arată măsura aprecierii și recunoștinței față de eroii neamului a făcut Argentina Culcuș, președintele PNL Mioveni, de Ziua Eroilor. Eroul argeșean, Constantin Năstase, luptător în cel de-al Doilea Război Mondial, a primit din partea Argentinei Culcuș, în semn de recunoștință pentru patriotismul de care a dat dovadă, drapelul României egal în lungime cu vârsta pe care eroul nostru o are – 105 ani.

Argentina Culcuș a postat un mesaj plin de emoție și prețuire

"Aici locuiește un erou. Constantin Nastase 105 ani
Să nu uităm niciodata de eroii noștri! 
Să îi apreciem, să le arătăm recunoștința și să învățam de la ei atât timp cât îi avem aproape.

Dragi cetățeni ai orașului Mioveni, în această zi de cinstire a eroilor, vreau să vă reamintesc că printre noi trăiește un EROU, un om căruia, poate, îi mulțumim prea puțin, un om căruia îi suntem datori pentru ceea ce este astăzi România. Este vorba despre Constantin Năstase, luptător în cel de-al Doilea Război Mondial.

Împreună cu el am înființat Muzeul Cula Racovița, loc care îi poartă numele. Sufletul și devotamentul dumnealui m-au inspirat de-a lungul anilor în tot ceea ce a înseamnat activitatea mea culturală în orașul Mioveni. M-au făcut să realizez că țara aceasta, oamenii, cultura românească sunt atât de importante pentru suflet și pentru continuitatea acestui popor. Am conștientizat că trebuie să facem din cultură un obiectiv major pentru a nu lăsa să moară niciodată comorile acestei țări.

Domnule Constantin Năstase, sunteți o comoară, un dar al orașului Mioveni și pentru aceasta vreau doar să vă MULȚUMESC și să vă arăt toată aprecierea mea.

Vă las aici câteva date biografice despre domnul Constantin Năstase. Este foarte important să ne cunoaștem eroii!

Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și este absolvent al Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, ca ofițer al Armatei Române, participând la campania din est de la început, în iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A fost învățător, iar după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București, a devenit profesor de matematică și fizică. În 1977, ca titular al catedrei la Școala Racovița, s-a pensionat.”