Anumiți bugetari urmează să primească noi sporuri

Militarii, polițiștii, personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională urmează să primească sporuri, dacă în activitatea pe care o desfășoară au acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat, se arată într-o lege ce a fost publicată în Monitorul Oficial. Legea nr. 157/2020, ale cărei prevederi se aplică din 30 iulie, prevede acordarea de sporuri de până la 25% pentru angajații care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat.

 
Prin urmare, personalul militar, poliţiştii, poliţiştii  de  penitenciare,  precum  şi personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională care ocupă o  funcţie cu  acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat sunt cei care vor putea primi aceste sporuri.
 
Legea mai stabilește că mărimea concretă a sporului va fi stabilită în funcţie de locul de muncă şi de certificatul de securitate deţinut. De asemenea, o să mai conteze și nivelul de secretizare al informaţiilor la care persoana are acces.