Medicina de familie primește spor pentru COVID, dar nu știe ce sunt ăia suspecți

Casa de Asigurări de Sănătate a transmis tuturor  cabinetelor de medicină de familie o serie de formulare care trebuie completate pentru ca medicii și asistenții din cadrul medicinei de familie să primească spor de COVID.

Lăsăm la o parte multele plângeri ale oamenilor care spun că nu sunt primiți la medicul de familie indiferent de boala care suferă până nu se testează. Mai grav este faptul că la 5 luni de la izbucnirea pandemiei, medicii și asistentele nu știu ce e  un suspect.

Pe grupul Asistenți medicină de familie se discută cu infrigurare, dar nu despre cum vor aborda de acum înainte pacientul ca măcar la acest nivel să aibă parte de un tratament pentru care plătește asigurări de sănătate, ci despre ce-o însemna suspectul, căci în tabelul de CAS, pentru a pune mâna pe sporul de risc COVID trebuie să treacă și suspecții pe care îi monitorizează. O fi trecut, dar asistenții medicali, care vocifereau de luni bune că nu primesc spor COVID, nu știu încă ce e ala un suspect pe care , ce să vezi, ei trebuie să îl monitorizeze.