Printr-un discurs mincinos, Iohannis incită la ură și face politică , încălcându-și principalul rol de mediator și personaj apolitic

Klaus Iohannis a avut o ieșire absolut ridicolă și care a încălcat Constituția și prerogativele prevăzute de Legea Fundamentală pentru președinte.

În plină criză sanitară, Iohannis nu vine cu soluții nici pentru temperarea infectărilor, nici pentru oprirea prăbușirii economice, ci face politica partidului care l-a susținut în alegeri. Ar fi doar ridicol dacă România nu ar depinde de deciziile acestor oameni, unii ajunși fără să fie aleși de nimeni la conducerea Guvernului.

Iohannis dă vina pe alții pentru prostiile făcute de guvernul pe care îl ține în brațe cu riscul de a produce haos și deznădejde în societate. Prin discursul său, Iohannis a înjurat toată națiunea română, desconsiderând-o și aruncând-o la coșul de gunoi. Ce nu spune președintele? Nu spune că guvernul lui s-a dovedit a fi cel mai incapabil guvern din Europa, neavând niciun merit nici măcar la începutul stării de urgență .

Iohannis nu a amintit nimic despre faptul că la începutul crizei sanitare, în timp ce toate țările își închideau granițele, în România se intra ca în brânză. Dacă pe românii din țară îi vrea închiși cu prețul vieții prin spitale insalubre, pe românii din diaspora i-a tratat preferențial, lăsându-i să intre netestați, să plece acasă că i-o verifica cineva dacă respectă izolare, sau le-a închiriat pe foarte mulți bani hoteluri pentru carantină. Iohannis nu mai spune că încă de la început el a fost primul care a luat în râs pandemia, căci pentru el era mai important să-și înfigă guvernul său la Palatul Victoria. Nu mai amintește de faptul că din motive pur politice, împreună cu guvernul său , au blocat testările în masă. Nu spune că guvernul lui nu a fost capabil să dea ordonanțe care să respecte drepturile omului și să nu poată fie atacate la Curtea Constituțională. Iohannis nu spune că tocmai membrii guvernului său au fost cei care au încălcat toate regulile, aducând la nivelul opiniei publice suspiciuni și determinând astfel oamenii să nu mai aibă încredere, pentru ca tot membrii guvernului său să iasă public și să-și permită să jignească și să amenințe populația. Nu spune nici că nici el și nici guvernul lui nu au fost în stare să se pună la o masă și să facă o lege coerentă și legală. Tot ce poate spune Iohannis sunt doar vorbe goale, încălcând Constituția și propria fișa a postului. Iohannis și guvernul său incapabil uită că nu sunt stăpânii României, ci niște bieți slujbași plătiți din bani publici pentru a reprezenta interesele țării.