Acţiunea autorităţilor din Bălileşti, Argeş, de anulare a carantinării zonale, respinsă

Acţiunea înaintată de autorităţile din Bălileşti, Argeş în privinţa anulării Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind carantinarea zonală a localităţii, a fost respinsă, ca neîntemeiată, anunţă DSU.

 
Astfel, prin respingerea cererii a fost dovedit faptul că Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălileşti, judeţul Argeş a fost emisă în mod temeinic şi legal.
 
DSU atrage atenţia despre importanţa carantinării unor localităţi, ca fiind o măsură pentru sănătatea publică: "Totodată, dorim să subliniem importanţa măsurii de instituirie a carantinei zonale în anumite regiuni, în vederea protejării comunităţilor împotriva infectării şi limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2."
 
În încheiere, DSU aminteşte procesul de carantinare zonală, care se instituie odată cu propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritorială care are avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.