Dați un leu, dar nu pentru Ateneu, ci pentru "săracul"Bărbuceanu

Bărbuceanu, liberalul care se vrea din nou primar peste orașul Ștefănești, deși mandatele anterioare au fost marcate de prea multe acuzații cu miros puternic de ilegalități, fentează legea așa cum știe el mai bine.

Dacă din declarația de avere reiese că Dorin Bărbuceanu, fostul profesoraș plătit până să devină primar cu o leafă de abia îi ajungea să trăiască, nu ar avea acum mare lucru. Cum se face însă că Dorin Bărbuceanu trăiește ca un nabab într-o ditamai căsoaia cu teren de tenis cu nocturnă? Da, știm , casa nu e a lui . E a urmașilor , urmașilor lui, căci ca să nu mai cârăie lumea că de unde bani, de unde lux, i-a vândut-o fiului său cu vreo 50 de mii de lei. O nimica toată având în vedere cam cât costă casele în zonă și mai ales cât costă o biată garsonieră. Dar Bărbuceanu a fost generos. I-a vândut casa fiului ieftin de tot ca doar tot stă în ea.

Și dacă tot a lui a rămas deși nu mai apare în declarația de avere, obrazul fin al lui Bărbuceanu nu se întreține usor. Așa că și-a tras un teren de tenis cum scrie la carte, cu garduri înalte cât să nu-și mai bage nimeni nasul în averea lui de bugetar, cu gazon impecabil și nu așa cum găsim pe terenurile de sport construite cu bani mulți prin comunele primarilor PNL și neapărat cu nocturnă, că poate are omul insomnii sau chef de tenis și nu vede mingea noaptea.

Cum nici el nu a crezut în vânzarea casei către fiu, Dorin Bărbuceanu a uitat să treacă tranzacția în declarația de avere.  Nici nu i-a păsat că doar legea e pentru cei care votează nu și pentru cei care cer votul. Unii din candidați au ajuns să se creadă descendenți din zei și o să țină așa până când votanții vor da cu ei de pământ . Momentul nu e departe .

Dacă și casa și-a ascuns-o de ochii lumii, ne întrebăm ce averi mai are ascunse contele de Ștefănești, Dorin Bărbuceanu ?