Candidați sunt propuși de partid pe baza banilor dați și nu pe bază de competențe

Informațiile apărute în spațiul public în legătură cu modul în care sunt desemnați candidații, aruncă în aer și bruma de încredere pe care o mai au votanții față de politicieni. Nivelul educațional al celor care pretind că pot reprezenta interesele unei comune sau oraș devine tot mai slab, iar agresivitatea candidaților tot mai mare. Nu se mai merge pe desemnarea elitelor, ci pe punga cu bani.

La Moșoaia, Partidul Ecologist este acuzat chiar de membrii săi că doar banul dictează cine candidează și ce funcție i se rezervă. Este ireal ce se întâmplă în politichia românească și argeșeană. Unii neagă cu vehemență, dar în presă au apărut deja mesaje între membrii PER , prin care se spune negru pe alb că cine vrea funcție, plătește . 

Potrivit stiridepitesti.ro , între candidatul Partidului Ecologist Român la Primăria Moșoaia, Lucian Alexandru Mihai și colegii săi pe care urma să-i pună pe listă în care se făcea referire la bani, s-a purat această discuție

”Da, avem nevoie de bani ca de aer. Mai ales că au fost și vor fi cheltuieli foarte mari în campanie.”

Intr-un alt mesaj, se spunea că: ”Are dreptate domnul Din. Trebuie chiar urgent această ședință, pentru a trasa clar atribuțiile fiecăruia și ”funcția” pentru care muncește, și în directă proporție cu funcția la care este propus, să suporte costurile campaniei. De asemenea trebuie  făcut un necesar de costuri până la sfârșitul campaniei. Pentru siguranța și liniștea ”spirituală” a fiecăruia trebuie să știm în ce ne agrenăm.”

Nu contează nici instruirea, nici educația personajului, nici măcar capacitatea candidatului de a face administrație publică. Totul se învârtește în jurul teancului de bani, care cu siguranță se va vrea recuparat după ce ajunge donatorul în funcție