Abandonați de toate administrațiile locale, piteștenii din Colonie se bucură de toată atenția primarului Gentea

Print

Nicio administrație locală nu și-a adus aminte în ultimii 30 de ani că în Pitești există un fel de cartier denumit mai mult decât sugestiv – Colonie. Oamenii care locuiesc aici au fost mereu uitați printre munți de gunoaie, fără canalizare, fără alei asfaltate. Pentru ei nu au existat niciodată Paștele sau Crăciunul. Colonia a fost mereu uitată ca și cum aici ar locui oameni fără drepturi civile. Anul acesta, oamenii din Colonie au simțit bucuria de a face parte din prioritățile primarului.

Cristian Gentea este singurul primar care i-a pus pe oameni pe lista scurtă și urgentă de priorități. A trecut puțin timp de la momentul în care Gentea, prin voința alegătorilor, a ajuns primar, dar lucrurile se mișcă. În Colonie, aleile au fost pavate cu piatra cubică scoasă din zona Centrală a orașului. Adică simplu, eficient și fără costuri. Canalizarea a fost rezolvată și ea, iar munții de gunoaie printre care trăiau acești oameni au dispărut.

Pentru prima dată de când locuiesc aici, oamenii din Colonie vor simți bucuria Sărbătorilor de Iarnă. Nu au simțit niciodată că aparțin de acest oraș. S-au simțit mereu abanadonați și doar buni să plătească taxe și impozite locale. Pentru prima dată, oamenii din Colonie simt că sunt ai Piteștiului și că primarul îi respectă la fel ca pe toți ceilalți locuitori ai orașului. De trei ori a ajuns Cristian Gentea printre ei numai în ultima perioadă. Oamenii sunt suprinși. Niciun primar de până acum nu a știut și nici nu a vrut să știe de existența lor. Acum, pentru ei, primarul Gentea e eroul lor. Un erou pe care îl prețuiesc și îl primesc în cartierul lor cu bucurie, căci Colonia a devenit parte a Piteștiului, iar de Crăciun va fi luminită de beculețe și mai ales de speranțele oamenilor de aici.