Eugen Tomac – "Un director de spital nu trebuie să fie numit de primari sau de președinți de Consiliu Județean "

Print

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcării Populare a fost prezent la conferința de presă a partidului de la Pitești pentru a susține legea sănătății inițiată de acceastă formațiune politică.

Tomac este de părere că tragedia de la Piatra Neamț nu ar fi fost posibilă dacă proiectul inițiat de PMP conform căruia managerii de spitale să fie apolitici ar fi devenit operațională./

Eugen Tomac acuză celelalte partide politice că nu fac altceva decât să vânture lozinci pe la televizor sau prin rețelele de socializare, fără să vină cu vreo soluție pentru criza sanitară care omoară zilnic sute de oameni și din cauza căreia și sistem educațional a ajuns să fie pur și simplu anulat.

Eugen Tomac a atacat și felul în care este administrat bugetul de stat, care este sărăcit de lipsa de colectare eficientă a taxelor și impozitelor, companiile mari fiind pur și simplu ocolite de instituțiile de stat, în timp ce micile societăți sunt pur și simplu sufocate de dări.

Împrumuturile și lipsa de transparență a felului în care se cheltuiesc banii publici reprezintă alte găuri mari în bugetul de stat.

PMP consideră că activitatea de colectare a taxelor și impozitelor trebuie să intre în sfera inteligenței artificiale , care, în viziunea PMP ar reprezenta soluția pentru ca nicio companie să nu mai poată fi mai egală decât altele.

Eugen Tomac a mai spus că PMP va iniția o lege care să oblige toate instituțiile statului să fie obligate să publice fiecare factură pe care o achită.

În plus, orice împrumut care angajează mai mult de 5% din bugetul comunității să nu se poată face fără acordul oamenilor.