Cristian Gentea – Dacă Guvernul nu indică sursele de finanțare pentru procesul de vaccinare sunt nevoit să iau bani de la investiții

Administrația centrală ia decizii în necunoștință de cauză, fără să se consulte cu autoritățile locale și ajung să producă situații grele sau chiar imposibil de gestionat. Așa s-a întâmplat și cu campania de vaccinare pe care Guvernul a pasat-o autorităților locale fără să specifice, măcar de bun simț, sursa de finanțare.

Primarul Piteștiului a făcut deja ceea ce i-a fost trasat ca obligație. A reușit ceea ce puțini primari din țară au reușit și anume să amenajeze și să doteze 11 puncte diferite de vaccinare, dar nu primarul Gentea a decis să plătească cu 100 de lei cadrele medicale implicate în campania de vaccinare. Nu a dat nimeni vreo explicație cu privire la modul în care a fost calculată această sumă, însă un simplu calcul arată că un cadrul medical va fi plătit cu 800 de lei pentru 8 ore de muncă. Deci, sume foarte mari de bani pe care primăria nu le poate acoperi.

Ca urmare, primarul Cristian Gentea spune că singura soluție care îi rămâne e să ia bani din investiții ca să nu afecteze activitatea grădinițelor sau bursele elevilor.