Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni adresează utilizatorilor recomandări!

În cazul în care vă confruntați cu probleme la instalațiile de apă - degradarea/spargerea apometrelor, branșamentelor, țevilor - cauzate de temperaturile scăzute, trebuie anunțată situația la dispeceratul non-stop al SC SERVICII EDILITARE PENTRU COMUNITATE MIOVENI SRL, la unul din următoarele numere de telefon: 0348.457.102 , 0736.202.067.

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate de meteorologi pentru următoarea perioadă, pentru a evita problemele legate de riscul de îngheț, pentru a evita cheltuielile cu reparațiile sau înlocuirea apometrelor, țevilor sau a branșamentelor de alimentare cu apă, S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. adresează utilizatorilor câteva recomandări.

Blocați accesul aerului rece în căminele de apometre, case de scări, subsoluri de bloc, pe unde trec instalațiile de apă. Asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scările de bloc se poate realiza prin închiderea ușilor, geamurilor, sau la nevoie, înlocuirea acestora.

Protejați căminul de apometru deoarece înghețul începe prima data de aici, după care se propagă spre rețeaua interioară. Trebuie ca acesta să aibă capacul închis și să nu se infiltreze apă.

Protejarea apometrelor se poate face prin învelirea acestora cu materiale termoizolante sau materiale textile. În cazul în care acesta îngheață nu trebuie utilizată apa fierbinte sau flacără deschisă pentru dezghețarea aparatului.

Izolarea țevilor este, de asemenea, foarte importantă. Dacă aveți montată o chiuvetă în exterior, este neapărat nevoie să izolați țevile. Ori de câte ori este posibil, opriți alimentarea cu apă și goliți complet țevile de apă.

Protejarea apometrului este prevăzută ca obligație a utilizatorului în contractul de apă-canal încheiat cu Operatorul SC SERVICII EDILITARE PENTRU COMUNITATE MIOVENI SRL. Astfel, utilizatorii au obligația “de a asigura protecția contorului prin măsuri proprii și eficiente contra înghețului...”. În acest caz, contorul se înlocuiește pe cheltuiala utilizatorului.

ATENȚIE! Înghețarea apometrului determină blocarea sau spargerea lui, ceea ce poate duce la pierderi însemnate de apă și implicit la costuri generate de contravaloarea apometrului necesar a fi înlocuit și contravaloarea cantității de apă pierdută ca urmare a spargerii acestuia.