Sunt ocupate aproape toate locurile pentru vaccinare anti covid până pe data de 14 aprilie. 35 de mii de oameni au fost reprogramați

Pentru că nu se pot baza pe un număr clar de doze de vaccin  care vor fi livrate României, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a anunțat că până pe 14 aprilie sunt făcure 1,8 milioane de programări pentru vaccinare. Cum nu se știe câte doze de vaccin vor ajunge în România, în perioara următoară, Gheorghiță este de părere că nu se vor mai face programări până la această dată.

În perioada următoare se continuă  vaccinarea personelor cu boli cronice și vârsta de peste 65 de ani, iar pentru 35 de mii de persoane , care deservesc domenii esențiale, programate pentru vaccinare, s-a decis decalarea programărilor cu 10 zile. Capacitatea de vaccinare este dependentă de livrările făcute de companiile farmaceutice și în niciun caz de dezinformările care se mențin în multe publicații și  televiziuni, potrivit cărora românii ar fi conspiraționiști. În realitate, românii vor să se vaccineze, dar nu au cu ce. 

Astăzi, aproape 96 de mii de doze de vaccin au ajuns în România.