Primăria Pitești a găsit soluții ca Târgul de Mărțișor să nu dispară

Toate măsurile impuse de criza sanitară au creat mari probleme comercianților și nu numai. Sunt oameni care își asigură traiul zilnic din vânzarea pe la târguri, iar  acum se află într-o situație disperată din cauza restricțiilor. Nici tradițiile nu au mai putut fi menținute vii deși sunt singurele care ne apărara identitatea națională. Târgul de Mărțișor este unul dintre evenimentele care au avut loc fără oprire în Pitești și care risca să fie anulat de restricții. Primarul Piteștiului a găsit o soluție pentru ca Târgul să continue să existe și anul acesta, chiar dacă va fi mai restrâns și la care vor participa mai puțini comercianți.

Astăzi a avut loc, în Sala Mare de ședințe a Primăriei Municipiului Pitești, o întâlnire a reprezentanților municipalității și ai comercianților, în cadrul căreia au fost distribuite locurile disponibile, prin tragere la sorți. Au fost prezenți la acest demers și reprezentanți ai Poliției Locale, care au asigurat respectarea transparenței întregii acțiuni.

Astfel, în urma tragerii la sorți, au fost alocate cele 49 de spații, distribuite în cartierele Prundu, Craiovei, Războieni, Exercițiu, Trivale, Găvana și Eremia Grigorescu. Condițiile necesare aprobării activității economice menționate au presupus ca solicitanții să fie din Pitești și să aibă toate acreditările legale cerute, precum și respectarea distanței de 2 m între standurile expuse.

Activitatea de comercializare a mărțișoarelor se va desfășura în perioada 25 februarie – 1 martie 2021.