Primarul Cristian Gentea și alți primari din țară somează Guvernul să lase Poliția Locală la dispoziția cetățeanului

O decizie a guvernului liberal a făcut ca Poliția Locală să fie pusă la dispoziția MAI, eliminând astfel rolul real al acestei instituții și anume, siguranța pe străzi, în trafic, asigurarea respectării curățeniei orașului. De atunci și până acum, guvernul liberalo – userist nu a mai revenit asupra deciziei, iar primarul Cristian Gentea, care este și președinte al Asociației Municipiilor, se declară total nemulțumit de modul în care funcționeză Poliția Locală, care nu mai este deloc în slujba cetăteanului.

"Nici patrulare, nici fluidizarea traficului, nici curățenie și supraveghere a orașului, așa cum se cuvine" a spus Cristian Gentea în cadrul ședinței operative a Primăriei Pitești, care a avut ca puncte principale de discuție traficul dificil din zona Podul Viilor și Vama Pitești. Primăria a rămas doar cu plata salariilor polițiștilor locali, fără să mai beneficieze de niciun serviciu din partea acestora din cauza unei decizii asupra căreia guvernul ar trebui să revină, dacă nu ar fi prea ocupat cu dirijarea banilor din buget către companii private sau către zonele de interes.

Asociația Municipiilor din România al cărui președinte este chiar primarul Piteștiului, Cristian Gentea, somează guvernul fie să plătească din bugetul MAI polițiștii locali, fie să-i readucă la dispoziția cetățenilor care le plătesc acum salariul, dar nu beneficiază de nimic.