La Rociu ceremoniile dedicate ‟Zilei Naționale a României‟ au decurs așa cum cere tradiția

Cea mai importantă zi pentru românii de pretutindeni este Ziua Națioanlă a României. Este ziua în care toți românii trebuie să sărbătorească în cinstea celor care, și-au dat viața pentru întregirea țării și pentru toți cei care au avut  grijă, de-a lungul timpului, ca teritoriul românesc să nu mai fie știrbit.

  În comuna argeșeană Rociu manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu o ceremonie de depunere de coroane la Monumentele Eroilor din satele Rociu, Gliganu de Jos, Gliganu de Sus si la Monumentul Eroilor din satul Șerbănești unde s-a oficiat slujba de pomenire  către un sobor de preoți, iar elevii Școlii Gimnaziale "Gheorghe Mocanu" au prezentat un program dedicat zilei de 1 Decembrie. Un alt eveniment a fost sfințirea unei cruci pentru eroul ''Radu'' ce nu a avut până acum cruce la Monumentul Șerbănești. Crucea a fost ctitorită de nepotul Gheorghe Popa (Popică) din satul Odăieni.

Primarul comunei Rociu, Victor Bălășoiu a spus că Ziua Națională a României are o importanță deosebită pentru fiecare român, căci este ziua în care țara s-a întregit. El a mai spus că are siguranța că, dacă românii vor rămâne uniți în cuget și în simțiri, istoria României, atât de veche și atât de tumultoasă, va fi scrisă până la sfârșitul istoriei omenirii,  prin faptele poporului român. Victor Bălășoiu este convins că solidaritatea reprezintă principala cale prin care românii pot trece peste orice obstacol, peste orice provocare.

Alături de primarul comunei Victor Bălășoiu au fost viceprimarul Claudiu Stan, consilieri locali și nu în ultimul rând deputatul PSD de Argeș Aurel Bălășoiu.