România data în judecată la Curtea Europeană de Justiție. Vezi ce rol joacă Argeșul în acest proces

România este data în judecată la Curtea Europeană de Justiție întrucât autoritățile nu au reușit să închidă 68 de depozite de deșeuri neconforme. Acestea reprezită un risc mare pentru sănătatea oamenilor și a mediului.
Pentru autoritățile din România protecția mediului și a sănătății populației reprezintă mai degrabă un moft din moment ce nu au reușit să resepecte directivele UE cu privire de administrarea gropilor de deșeuri nici după 7 ani de la momentul în care era prevăzută oglibativitatea de a reabilita sau a închide toate gropile de gunoi neconforme .
În aceea ce privește județul Argeș, directorul ADI Servsal, Gabriel Moiceanu, a precizat că în acest moment toate depozitele de deșeuri neconforme sunt închise în plus Argeșul are și un sistem integrat de deșeuri functional dar legea privind suprataxarea deșeurilor va afecta acest sistem care se va bloca . Moiceanu spune că oamenii refuză să mai dea deșeurile din cauza suprataxării . Același lucru se întâmplă și în cazut primăriilor care caută soluții mai puțin ortodoxe pentru a scăpa de ele. Fie vor fi incinerate poluând astfel aerul, fie vor fi aruncate pe albiile râurilor și ca urmare se vor polua apele. Ar fi nevoie de infrasctură de sortare mecanică a deșeurile în caz contrar suprataxarea la depozitare va duce la abandonarea deșeurilor în natură cu toate riscurile care decurg de aici.
Până la decizia Comisiei Europene de a da România în judecată din cauza incapacității, indiferenței și inconștienței de care dau dovadă autoritățile față de  administrarea deșeurilor, Ministerul Mediului anunța că vom fi nevoiți să plătim 124 de mii de euro pe zi ca urmare a neînchiderii depozitelor de gunoi neconforme.
 
Se pare că protecția mediului reprezintă o glumă și pentru autorități și pentru cetățeni din moment ce nu există o acțiune fermă nici la nivel institutional și nici la nivel de societate civilă. Ca urmare, vom fi și bolnavi și cu banii luați.