Ședința Comitetului de Bazin Argeș – Vedea și exercițiul de simulare a intervenței în caz de poluare – evenimente pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei

Print

Pentru Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, martie este luna dedicată acțiunilor de sărbătorire a Zilei Mondiale a Apei eveniment marcat la nivel mondial în data de 22 martie.  Anul acesta tema stabilită de Organizația Națiunilor Unite pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei este “Apa și apa uzată”, pentru că la nivel mondial, majoritatea apelor uzate din locuințe, orașe, industrie și agricultură se întorc în natură fără a fi epurate sau reutilizate – poluând mediul și pierzând substanțe nutritive importante, precum și alte materii recuperabile.

 

            Acțiunile organizate de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea au început cu activițăți pentru conștientizarea importanței apei desfășurate în unitățile de învățământ, acțiuni de igienizare și întreținere a cursurilor de apă efectuate de personalul ABAAV și întâlniri publice pe tema gospodăririi resurselor de apă. Astfel, în data de 17 martie, ora 11, va avea loc ședința Comitetului de Bazin Argeș – Vedea  cu tema centrală Ziua Mondială a Apei, în care vor fi transmise mesajele Ministrului Apelor și Pădurilor și directorului Administrației Naționale Apele Romane”.  Ședința va fi urmată de un  exercițiu de simulare - intervenție în caz de poluare accidentală pe acumularea Bascov, pe râul Argeș, desfășurat de Formația de Intervenție Rapidă a Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea.