La DSP Argeș a sosit a doua tranșă de vaccin hexavalent. Vaccinurile împotriva rujeolei rămân sub semnul întrebării

Ministerul Sănătății a trimis către Direcțiile de Sănătate Publică o nouă tranșă de vaccinuri. Este vorba despre vaccinul hexavalent HEXACIMA contra tetanosului, difteriei, poliomielitei, hepatitei de tip B și tusei convulsive. Ultimul lot de vaccinuri cuprinde 2 020 de doze și este destinat vaccinării copiilor cu vârsta de până la 1 an.
Astfel că, în depozitul antiepidemic al DSP Argeș stocul de vaccin hexavalent este în preyent de 3 160 de doze și poate fi ridicat de medicii de familie din teritoriu, în perioada 24 .04 -07.05 .2017.
În ceea ce privește vaccinul  împotriva rujeolei acesta este de negăsit în depozitele DSP Argeș iar situația este similară și  în alte 10 județe în ciuda faptului că la nivelul țării a fost declarată epidemia de rujeolă care a ucis deja 37 de persoane.
 
Distributorii de vaccinuri au notificat Agenția Națională a Medicamentului că exportă 4 000 de doze de împotriva rujeolei în condițiile în care ministrul Sănătății, Florian Bodog declara în data de 5 aprilie că a demarat procedura de achiziție de urgență a 115 mii de doze de vaccin.