Nicolas Maure, în vizită la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni

Miercuri, 2 decembrie 2015, directorul general al Dacia – Renault, Nicolas Maure a vizitat Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni.
Vizita a avut drept scop continuarea dezvoltării relaţiilor de parteneriat existente şi găsirea de noi proiecte viitoare.
Amintim că în luna iulie 2014, Grup Renault în România a semnat un protocol de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Argeș și cu Primăria Mioveni pentru înfiinţarea și susţinerea unor clase învăţământ profesional cu profil mecanic, în cadrul Liceului Tehnologic de Construcţii Mașini Mioveni.
Conform protocolului semnat cu instituţia de învăţământ, compania acordă lunar fiecărui stagiar, pe lângă suma oferită de stat, o bursă suplimentară de 200 de lei pe lună, pentru întreaga perioadă de studii (2 sau 3 ani de învăţământ profesional). Acordarea bursei este condiţionată de rezultatele la materiile școlare, prezenţa la cursuri și respectarea disciplinei școlare și în mediul profesional.  În plus, pentru anul școlar 2014 - 2015, cei 42 de elevi (clasele a IX-a și a X-a), au beneficiat de două perioade anuale de practică, în care au  avut parte de îndrumarea specialiștilor grupului, precum și de masă de prânz și transport gratuite și de echipamente de protecţie a muncii. De asemenea,susţinerea Liceului Tehnologic de Construcţii Mașini Mioveni include și: donaţii de mijloace tehnice (automobile, mașini și utilaje, echipamente) pentru formarea elevilor în laboratoarele liceului, formarea profesorilor de către specialiștii Dacia și Renault România, organizarea pentru elevi și cadrele didactice de vizite în Grupului Renault în România.