Primăria Pitești nu mai stăpânește invazia de câini vagabonzi

Deși a avut un start bun în ceea ce privește câinii fără stăpân, deși a fost pe lista de promisiuni electorale ale primarului Cornel Ionică, fenomenul câinilor maidanezi începe să ia din nou amploare în Pitești. Reabilitate cu fonduri de la Ministerul Mediului și din buzunarele piteștenilor, Parcul Tineretului din cartierul Craiovei, altfel un parc frumos și bine amenajat în care piteștenii își puteau petrece câteva ore departe de noxele eliminate de mașinile care au invadat străzile orașului, devine pe zi ce trece un adevărat pericol public. În zonă și-a găsit adăpost  o haită de câini care fac legea în parc deși tot aici se află și un sediu al Poliției Locale.

Oamenii sunt nevoiți să ocolească ceea ce ar fi trebuit să reprezinte locul lor de odihnă. Pentru reamenajarea parcului s-au cheltuit aproape 2 miliarde de lei numai că din loc de agrement a ajuns țarc pentru câinii comunitari.

Se pare că primăria ori nu e capabilă să stăpânească acest fenomen, ori e nepăsătoare .

Vă reamintim că în urmă cu câteva luni o haită de câini care se aciuase la Serele CFR a scos un campion balcanic la judo din competiție. Doar promtitudinea cu care a acționat viceprimarul Sorin Apostoliceanu a făcut că haita de câini să ajungă la Smeura. Între timp, în zona Serelor CFR au apărut alți câini așa cum se întâmplă și în Parcul Tineretului din cartierul Craiovei.

Se pare că autoritățile au uitat vremurile în care, anual  mii  de piteșteni ajungeau  la spital mușcați de câini și au uitat și copiii care au căzut victime câinilor fără stăpân . Sperăm că viceprimarul Apostoliceanu va fi cel puțin la fel de promt și în ceea ce privește strângerea câinilor din Parcul Tineretului, de la Serele CFR și din cartierul Tudor Vladimirescu