Sărbători de Iarnă cu inimi deschise la școala Lexford Castel din Pitești . Învață să aprinzi focul ospitalității

‟Copiii sunt cea mai valoroasă resursă a lumii și cea  mai mare speranță a ei pentru viitor‟ - spunea John Fitzgerald Kennedy și nimeni nu a putut să aducă argumente care să demonteze această teorie care se mulează perfect pe viață.

Ignorând nevoia copiilor de a trăi într-o lume care să le asigure echilibrul nu reprezintă altceva decât nebunia de a-ți da foc viitorului.

Despre copii, speranță, bucurie și viitor este vorba și în proiectul pus la punct de Școala Lexford Castel din Pitești   în parteneriat cu ALDE Argeș . Administratorul școlii Lexford Castel, Cătălin Gherzan și ministrul secretar de stat, Robert Tudorache împreună cu  ALDE și-au dat mâna pentru a organiza un eveniment menit să readucă în inimile celor mici ca dimensiuni dar mari cât viitorul lumii,  minunea de a fi copil.

Tați fiind și știind fiecare că numai un copil e capabil să descopere totul în nimic în timp ce, mai mereu, noi,  oamenii mari nu mai reușim să găsim nimic în totul, Cătălin Gherzan și Robert Tudorache  pun totul la bătaie pentru copiii care au nevoie de ajutorul semenilor .

 Școala  Lexford Castel  împreună cu ALDE au pus la punct un proiect  care va fi dăruit în totalitate copiilor cărora soarta le-a rezervat o viață fără prea multe bucurii. Jucării, hăinuțe, alimente, dulciuri și orice lucru care i-ar readuce unui copil  zâmbetul pe buze reprezintă scopul real și bine definit al proiectului organizat de Lexford Castel și ALDE Argeș , cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă . Cătălin Gherzan, omul care a ales să investească în educație, sector care asigură  viitorul fiecăruia dintre noi, consideră că tot ce contează de Crăciun este starea de spirit , inimile deschise, căldura sufletească și solidaritatea umană.  El spune că Școala Lexford Castel are în planul educațional nu numai instruirea temeinică a elevilor, ci și dezvoltarea armonioasă a copiilor prin intermediul unor proiecte care au menirea de a  le demonstra celor mari și celor mici faptul că solidaritatea este principala trăsătură a oamenilor ca ființe superioare.

 

Ca urmare, Școala Lexford Castel condusă de Cătălin Gherzan în parteneriat cu ministrul secretar de stat, Robert Tudorache și ALDE Argeș  au decis să dechidă inimile oamenilor și să facă sărbători fericite  copiilor pentru  care Moș Crăciun este doar un vis . Toți cei implicați în proiectul umanitar derulat de Școala Lexford Castel știu că spiritul Sărbătorilor de Iarnă  înseamnă să știi să vorbești pe limba tuturor copiilor, să –ți deschizi sufletul și să aprinzi focul ospitalității.