Companiile au început să facă ajustări pentru ca salariații să rămână cu salariul net neschimbat după trecerea contribuțiilor sociale în sarcina lor

Prima companie care a anunțat că a demarat deja programul de ajustare a salariilor angajaților pentru ca acesta să nu se diminueze după trecerea contribuțiilor sociale în sarcina angajatului, este compania de telefonie Orange.

Potrivit Ziarul Financiar , CEO Orange România, Liudmila Climoc, compania face ajustări astfel încât salariul net al angajaților să nu fie afectat de modificare fiscale.

Deranjul ″revoluției fiscale″ implementată de Guvern constă în lipsa de predictibilitate care destabilizează dezvoltarea companiilor. Planurile noastre se fac cu cel puţin un an în avans, deseori chiar cu mult mai mult. Trebuie să ştim ce va urma, nu să ne grăbim să schimbăm lucrurile. Impactul pentru piaţă va fi în primul rând în segmentul B2B. Oamenii sunt mai puţin dispuşi să ia decizii legate de investiţii, toţi aşteaptă să vadă ce se întâmplă, cum va arăta 2018. Aici vedem o încetinire a investiţiilor şi un impact negativ al măsurilor- a declarat pentru Ziarul Financiar Liudmila Climoc , CEO Orange România.