Ceremonie specială de înhumare pentru Regele Mihai la Curtea de Argeş

La noua Catedrală Arhiepiscopală   din Curtea de Argeș, acolo unde își duce somnul de veci și regina Ana, decedată la 1  august 2016, au fost făcute toate pregătirile pentru înmormântarea regelui Mihai. Reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului așteaptă doar dialogul cu Casa Regală pentru putea pune la punct toate  detaliile legate de protocolul special destinat ceremoniei de inhumare care va avea loc pe data 16 decembrie.
Potrivit consilierului eparhial, Caliopie Ichim, până în prezent nu  a fost stabilit un dialog între reprezentanții Casei Regale și Arhiepiscopia Argeșului. El precizat  însă că de la înmormântarea reginei Ana, totul este pregătit pentru un astfel de eveniment tragic, dar previzibil.
 
Trebuie spus că Noua Catedrală Arhiepiscopală a fost construită la initiativa familiei regale, dar la propunerea arhiepiscopului Argesului si Muscelului, Calinic. Motivul pentru care s-a decis construirea unei noi cladiri care joaca rol de necropolă regală  consta în faptul că vechea biserică ce adăpostește mormintele tuturor regilor României devenise neîncăpătoare . În vechea biserică de la Curtea de Argeş sunt înmormântaţi: Neagoe Basarab domnitorul Tării Românești și ctitorul mânăstirii Curtea de Arges , soția sa,  Doamna Despina , ,Doamna Stana - fiica lui Neagoe Basarab ,Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand I şi Regina Maria. Regele Carol al II-lea este depus temporar într-o capelă alăturată bisericii lui Neagoe Basarab.
 Lucrările la Noua Catedrală Arhiepiscopală,  unde va fi înmormântat regele Mihai,   au început în anul 2009 și nu au fost încă încheiate . La necropolă mai trebuie finalizate decoraţiunile interioare care revin  Casei  Regală conform specificului. Întrucât regale Mihai are titlul de mareşal funerariile de la Curtea de Argeş se vor desfăşura după un alt protocol decât cel după care s-a desfăşurat înmormântarea  reginei Ana.