Traseul spre Argeș al cortegiului funerar al regelui Mihai

Casa Regală a făcut public programul de desfășurare a ceremoniei de înhumare a regelui Mihai. Spre Argeș, cortegiul funerar la pleca în data de 16 decembrie și va urma următorul program

La ora 11,15, sicriul va fi așezat în mașina mortuară. De la ora 11,25 la ora 12,15, cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal — Calea Victoriei — Splaiul Independenței — Piața Unirii — Intrarea pe Dealul Mitropoliei.

De la ora 12,30 la ora 14,00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Publicul și presa nu vor avea acces în catedrală.

Între orele 14,00 și 18,20, cortegiul funebru se va deplasa la Curtea de Argeș, pe ruta Piața Unirii — Piața Universității — Piața Romană — Arcul de Triumf — Chitila — Titu — Găești — Topoloveni — Pitești — Curtea de Argeș. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități.

Sâmbătă, 16 decembrie, la ora 18,45, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș. Presa va avea acces în fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Prezența presei nu va fi permisă în incinta Noii Catedrale nici înainte, nici pe parcursul ceremoniei de îngropare.

Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

Familia Regală anunță mare doliu pentru 40 de zile și doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu și doliul se referă la prezența publică a membrilor Familiei Regale.