Lipsă de respect a Casei Regale față de regele Mihai

Dacă românii și România au respectat toate protocoalele cu privire la ceremonia de înhumare a regelui Mihai și au manifestat respect pentru fostul suveran prin decretarea a trei zile de doliu național, Casa Regală îi dă ultima lovitură fostului rege și încalcă toată normele protocolului de înhumare.  Directorul Muzeului Municipal din Curtea de Argeș, Ștefan Dumitrache a fost extrem de vehement față de atitudinea principesei Margareta și față de cea a  reprezentanților  Casei Regale care au decis ca ceremonia de înhumare să aibă loc la o oră la care în popor se spune că doar hoții sunt înmormântați. Stefan Dumitrache a declarat că „programul arată clar că nu se respectă tradiția pentru că nu va fi adus cu trenul și nu se respectă regulile pentru că nu va fi pus sicriul pe afet de tun. În plus, nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva, ca o înmormântare să aibă loc noaptea, cred că este chiar împotriva tradiției ortodoxe. Îmi pare rău să spun că, de această dată, lipsa de respect față de Regele Mihai I vine chiar din interiorul Casei Regale” .

Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș. Presa va avea acces în fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Vă reamintim că au existat informații potrivit cărora regele Mihai ar fi decedat cu mult timp înainte, dar informațiile au fost infirmate de fiecare data de Casa Regală.