Alertă de călătorie pentru Franța și Olanda

A fost emisă o alertă de călătorie pentru Franța și Olanda din cauza vântului extrem de puternic ce afectează aceste două țări. În Olanda, vântul suflă cu peste 100 de km la ora , iar Franța a fost lovită de furtuna Eleanor.

Din cauza vântului care bate cu viteză foarte mare, circulaţia rulotelor, vehiculelor care tractează o caravană, camioanelor fără încărcătură, motocicletelor şi pietonilor este interzisă în ambele sensuri pe Pont de Normandie şi pe viaductul Grand Canal (în vest), a precizat Bison Futé, centrul info-trafic francez.

Vântul va sufla în rafale şi în orele următoare, atingând 90 până la 110 km/h în zona continentală şi între 110-120, până la 130 km/h, izolat, în zona de coastă, după care Eleanor se va îndrepta spre nord-vestul ţării şi insula Corsica, miercuri dimineaţa.

În Alpii de Nord, viteza vântului va spori în special începând cu dimineaţa de miercuri pentru a atinge 100km/h la altitudini medii (staţiuni de ski) şi între 120km/h până la 180km/h la altitudini mai mari.

Staţiunea Val Thorens din departamentul Savoie a anunţat închiderea porţiunii superioare a domeniului schiabil miercuri şi joi, fiind aşteptate căderi de zăpadă şi rafale de vânt.