Pacienții sunt folosiți de medicii de familie ca monedă de schimb pentru a obține bani mai mulți

Medicii de familie au anunțat că nu mai eliberează rețete compensate și nici consultații decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, deși oamenii sunt obligați să achite asigurări de sănătate care devin tot mai inutile într-un sistem sanitar inconștient și care înghite prea mulți bani în comparație cu calitatea serviciilor oferite.

Pentru că nu au obținut de la Guvern măririle financiare solicitate, medicii de familie pun pacienții, în special pe cei cronici și care au nevoie de rețete, într-o situație aberantă. Ei nu mai vor să ofere consultații decît contra cost în condițiile în care oamenii au asigurări medicale plătite. Este un mijloc de șantaj pe care medicii nu se sfiesc să-l folosească pentru a obține mai mulți bani de la bugetul de stat.

Ei uită însă că în foarte multe cazuri zilele în care ar trebui să fac vizite pacienților se transformă de fapt în zile libere . Uită și că au stârnit de-a lungul timpului animozități din partea medicilor care lucrează în spitale și care susțin că medicii de familie au ajuns să scrie doar trimiteri și că nu își mai îndeplinesc nici măcar rolul de agenți de prevenție.

În ciuda acestor evidențe, medicii de familie vor mai mulți bani și pentru acest lucru își pun proprii pacienți, pe seama cărora încasează bani, într-o situație extrem de periculoasă, obligându-i, prin refuzul lor, să achite integral costul medicamentelor sau să achite consultațiile pe care le-au mai plătit și prin intermediul asigurărilor.