Evitați zonele din golul alpin cu acumulări mari de zăpadă

Avertismentele sosite din partea Serviciului Național Salvamont nu au fost prea mult luate în seamă de turiștii care își pun viața în pericol fie alegând traseele montane închise, fie folosid improvizații pentru a practica diferite sporturi de iarnă. Din cauza modului inconștient în care acționează turiștii în zona montană, în Făgăraș o avalanșă a surprins în grup de turiști care au avut norocul de a fi salvați de salvatorii montani. În urma acestui episod, Serviciul Salvamont vine cu noi avertismente pentru cei care aleg să meargă la munte -”Schiaţi responsabil, nu folosiţi mijloace de alunecare improvizate şi evitaţi zonele din golul alpin cu acumulări mari de zăpadă”.

Starea părtiilor este bună în majoritatea zonelor montane, dar la altitudini mari în mai multe masive există risc de producere a avalanşelor. 

În ultimele 24 de ore prin Dispeceratul Național Salvamont au fost primite 85 de apeluri de urgență, cel mai solicitat serviciu fiind cel din Brașov. Pentru Serviciul Salvamont Argeș a fost direcționat un apel de urgență, dar a fost unul destul de grav având în vedere că venea din partea turiștilor surprinși de avalanșă.