Deputatul PSD de Argeș, Cătălin Rădulescu vrea castrarea pedofililor

Deputatul Cătălin Rădulescu profită de situația creată cu polițistul pedofil pentru a le reaminti  colegilor de partid că în guvern trebuie să existe oameni cu expertiză . El consideră că din cauza celor care nu i-au înțeles ideile ″revoluționare″ proiectul lui de lege privind castrarea pedofililor, pe care l-a realizat în urmă cu trei ani, a fost respins. Ca urmare, Rădulescu promite pe pagina sa de facebook că va redepune această inițiativă legislativă, sperând că de data aceasta nimeni nu va mai îndrăzni să refuze castrarea chimică a pedofililor, asa cum prevede proiectul lui de lege.

În martie 2014, un grup de 27 de parlamentari PSD, printre care Cătălin Rădulescu şi fostul premier Sorin Grindeanu, au propus, printr-o iniţiativă legislativă depusă la Parlament, castrarea chimică a persoanelor care au săvârşit infracţiuni de agresiune sexuală asupra minorilor.

Proiectul se referea la combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor şi prevedea că făptuitorul acestor infracţiuni poate fi obligat să urmeze tratamentul de castrare chimică. Cei care ar fi acceptat să urmeze acest tratament de castrare chimică ar fi beneficiat de reducerea la jumătate a limitelor speciale ale pedepsei.