Se moare pe capete în Argeș. În doar 10 zile au fost plătite ajutoare de înmormântare în 1 200 de cazuri

Dacă Argeșul nu a mai înregistrat un spor natural pozitiv de mai bine de 10 ani , adică se nasc prea puțin copii și mor prea mulți oameni, conform ultimelor date statistice emise de Casa de Pensii Argeș, în doar primele 10 zile ale anului 2018, au fost acordate nu mai puțin de 1 200 de ajutoare de înmormântare. Este subiect extrem de delicat și care, fără nicio exagerare, privește siguranța națională, căci per ansamblu, în România, indicele demografic este într-un declin continuu ceea ce afectează economia țări, dar și atractivitatea țării noastre în ochii investitorilor.

Ajutorul de înmormântare a fost majorat începând de la 1 ianuarie 2018. El a crescut cu 1 000 de lei și a ajuns la 4 162 de lei.

Deocamdată, alocația pentru creșterea copilului nu a fost majorată, dar a fost aprobat un proiect de lege care prevede alocarea a 100 de euro sub forme de tichete cu destinație precisă pentru fiecare copil.

Vestea proastă este că nici anul acesta copiii nu vor primi cei 500 de euro pe care ar trebui să îi primească conform prevederilor Legii Educației.