La Bâlea Lac ninge viscolit

Vremea este extrem de nefavorabilă la Bâlea Lac.  Aici ninge viscolit și vizibilitatea este aproape zero. Stratul de zăpadă măsoară deja 110 centimetri și continuă să crească mai ales că pentru zona montană meterologii au anunțat ninsori abundente.

Riscul de avalanșă este însemnat și salvatorii montani atrag atenția turiștilor să nu se aventureze pe trasee care sunt închise sau pe cele care nu le cunosc și sunt greu accesibile. Din cauza depunerii unui strat de zăpadă există riscul ca la altitudini mai mari de 1 800 de metri riscul de avalanșă, în Munții Făgăraș, să crească la gradul IV.

Vă reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute doi turiști au fost prinși de o avalanșă, dar au avut noorocul de a fi salvați de echipajele Salvamont Argeș. Un salvamontist a fost prins de o nouă avalanșă și a fost rănit în timpul operațiunilor de salvare. Serviciul Salvamont a anunțat că a crescut în mod îngrijorător numărul solicitărilor din cauza faptului că turiștii nu țin cont de avertizările salvatorilor montani