Scandalul iscat de polițistul pedofil s-a lăsat cu demisii la vârful Poliției Capitalei . A fost sesizat și Parchetul General

Nicu Dragoş Orlando, şeful Poliţiei Capitalei, şi adjunctul său au demisionat din funcţie, vineri seara, după scandalul declanşat ca urmare a arestării poliţistului acuzat de pedofilie. Acesta a fost împuternicit în funcție pe data de 26 septembrie 2017.

Plecare aacestuia din fruntea polițiștilor din București vine la câteva ore după ce Bogdan Despescu, șeful Poliției Române a întocmit raportul pe care i l-a cerut premierul Mihai Todose.

Potrivit raportului pe care l-a întocmit Bogdan Despescu, șeful Poliției Capitalei alături de 10 ofițeri de la Brigada Rutieră, psihologul unității, doi polițiști de la Secția 18, 7 de la Secția 22, doi față de care nu se pot lua măsuri (șeful Secției 18 și șeful Brigăzii Rutiere în 2016), Marius Voicu (actualul adjunct de la IGPR) sunt cercetați disciplinar.

Cu excepția lui  Marius Voicu și a lui Nicu Dragoș, pentru ceilalți a fost sesizat Parchetul General.

Nicu Dragoș a fost împuternicit la conducerea Poliției Capitalei în septembrie 2016, după ce chestorul Marius Mihai Voicu a fost promovat, anul trecut, în funcţia de prim-adjunct al şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu.