Rujeola se răspândește cu repeziciune. Alte 116 cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână. Afla care este situația în Argeș

Numărului cazurilor confirmate de rujeolă a ajuns la peste 10400 de bolnavi . Datele sunt oficiale și provin de la Centrul Național de Supraveghere și Control al bolilor Transmisibile. Dacă până acum rujeola a afectat în special nordul și vestul țării, boala a ajuns acum și în județele din partea centrală și sudică a țării. Numai în ultima săptămână au fost înregistrate 116 noi cazuri, în 15 județe și în municipiul București. Nici Argeșul  nu a fost ferit de această maladie. Au fost deja înregistrate și confirmate două cazuri .

Per total, rujeola a afectat 10 423 de persoane, în special copii, dar nici adulții nu au fost feriți de această boală. 38 de persoane au murit deja din cauza rujeolei.

Peste 9.960 de cazuri de îmbolnăvire s-au înrgistrat la persoane care nu s-au vaccinat deloc, 343 la persoane care au primit o doză de vaccin şi 113 la persoane care au primit două doze de vaccin. Cele mai multe cazuri, peste patru mii, au apărut la copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani.