Comuna Micești începe să fiarbă

Până în urmă cu câțiva ani, nimeni din comuna Micești nu ar fi îndrăznit să se pună cu primarul Dumitru Voicu. Între timp, oameni au început să învețe că primarul nu este șeful lor, ci alesul lor și este obligat să le administreze comuna în beneficiul locuitorilor ei. Așa că, duminică, vreo 300 de oameni din Micești s-au strâns la școala din localitate pentru a-I atrage atenția primarului că sunt total nemulțumiți de faptul că au fost luați bani din bugetul local pentru alimentarea cu gaze, dar până acum, nu s-a făcut niciun demers în acest sens.

O altă problemă, mai puțin cunoscută, dar care nemulțumește profund oamenii din satul Păuleasca, comuna Micești, este faptul că alimentarea cu apă a fost întreruptă din cauza unei pompe care s-a ars. Oamenii din Păuleasca spun că li s-a transmis de la primărie că pentru repararea pompei trebuie să dea fiecare câte 50 de lei.

De vreo 7 ani, satul Păuleasca a fost alimentat cu apă numai că în tot acest timp, nimeni nu a plătit nici măcar un leu pentru apa consumată. Sistemul de alimentare cu apă nu este administrat de nicio societate furnizoare și ca urmare apa e la liber. Cine achită totuși cheltuielile legate de alimentarea cu apă a satului Păuleasca și cum e posibil ca acolo apa să fie gratis, deocamdată nu se știe. Cert e ca locuitorii satului Păuleasca sunt revoltați de faptul că primăria intenționează să le ceară bani să repare pompa, căci, spun ei, instalațiile nu sunt în proprietatea lor .